De seniorenschool

Vanochtend weer gestart met de cursus mindfulness voor 60+. Let wel ‘cursus’ dus niet de 8- daagse mindfulnesstraining! Deze cursus wordt aangeboden door de seniorenschool in Enkhuizen.

Ik doe dit al een aantal jaren, in het voorjaar en het najaar, en vind het zo ontzettend fijn om te doen! Ik haal het beste materiaal uit de training en met maximaal acht deelnemers  gaan we gezamenlijk aan de slag. Iedere keer weer verbaas ik mij over de fijne verbinding die er in de groep is. Er wordt veel lief en leed gedeeld en ieders ervaring geeft weer een inzicht. Vrouwen en….jawel, ook mannen komen naar de cursus om eindelijk eens van die automatische piloot af te komen, de negatieve gedachten eens te laten voor wat ze zijn en weer eens te gaan genieten van het leven. Want het kan ook anders!

Ik moet denken aan de oudste deelnemer die aan deze mindfulnesscursus heeft deelgenomen, een man van 83 jaar oud (nooit te oud om te leren!). Samen met een vriendin kwam hij naar de cursus. Op de fiets, met wind en kou, vanuit een ander dorp zo’n acht kilometer verderop. Hij had veel meegemaakt en had even dat zetje nodig om het verleden los te kunnen laten en te gaan leven in het heden. Hij zat in een groep van acht en met z’n achten hebben ze lief en leed gedeeld en gemediteerd, met een lach en een traan. De laatste les hebben we gezamenlijk afgesloten met een gezellige lunch.

En nu, vanochtend, weer zo’n fijne groep! Het maakt me zo blij en ik geef alles wat ik kan! Ik zie de gezichten oplichten en aan het einde van de ochtend gaat ieder met een lach op zijn gezicht de deur uit. Het zonnetje schijnt!

Dank je wel! Tot volgende week!