Alijda de Jong

Bel: 06-24737344

Ervaringsverhalen

Pureset - Gezins en familiecoaching
Momenten... Je kunt zo graag willen...en je best blijven doen Maar soms komen er momenten Momenten uit het 'toen' een kind opvoeden doe je uit gevoel Je denkt dat je Lees verder...

Ik liep als moeder op tegen steeds terugkerende situaties met mijn kinderen. Negatieve situaties. Machteloosheid, boosheid, irritaties..Ik wist niet meer hoe te handelen en het juist aan te pakken. Ik besloot hulp te zoeken om oplossingen te krijgen waarom mijn kinderen op bepaalde manieren reageerden.
De oorzaak lag niet bij mijn kinderen, de oorzaak lag bij mij; Het enige wat mijn kinderen steeds deden, was mij een spiegel voor houden.
Door de Reversiemethode toe te passen liet Alijda mij inzien dat ik onbewust bepaalde (negatieve) patronen of situaties vanuit mijn ‘ kind zijn’ doorgaf aan mijn kinderen.
Ik ben een nuchtere west-fries, maar dankzij haar aanpak veranderde ik….en mijn kinderen? Die veranderde mee, als vanzelf en ik, Ik sta veel positiever in het leven!
En wat je uitstraalt, krijg je terug!

cliente

Als gescheiden ouder merkte ik, dat onze dochter niet lekker in haar vel zat.
Steeds probeerde ze beide ouders niet teleur te stellen, deed er alles aan beide ‘partijen’ tevreden houden, maar raakte zichzelf daardoor als kind, als individu kwijt.
We zochten naar een kindercoach en kwamen bij pureset.
In een huiselijke sfeer kan onze dochter haar verhaal doen, het voelt voor haar vertrouwd. Op haar niveau wordt uitgelegd wat er gebeurd met haar, en het waarom. Sindsdien is zij sterker geworden, is haar zelfvertrouwen gegroeid. Haar slaapproblemen zijn afgenomen en met haar emoties weet zij nu om te gaan
Wij zien een meisje die in haar kracht staat, zichzelf kan zijn, waar ze ook ‘thuis’ is!

cliente

Momenten…
Je kunt zo graag willen…en je best blijven doen
Maar soms komen er momenten
Momenten uit het ‘toen’

een kind opvoeden doe je uit gevoel
Je denkt dat je het wel weet
Maar soms zijn er momenten
Momenten die je vergeet

Momenten uit het ‘toen’
Daar denk je niet meer aan
Jij bent niet meer kind
Je bent verder gegaan

Maar als ik kijk naar mijn kind
En terug ga naar ‘toen’
Dan zijn er momenten
Momenten die ik graag over zou willen doen

Want mijn kind laat mij zien
Hoe ik haar heb gecreeerd
Zij denkt en zegt
Zoals ik vroeger heb gereageerd

Als moeder zie je soms die momenten
Liever anders dan in het heden
Maar je kind willen veranderen
Begint bij je eigen verleden.

Van een moeder

De coaching heeft mij ontzettend geholpen in de strijd tegen mijn aandoening. Tijdens de coaching was nog niet bekend dat ik lijd aan het Tourette Syndroom. Toch is het haar gelukt mijn spieren voor een groot deel onder controle te krijgen. Daarnaast heeft ze een geweldig inzicht gegeven in mijn leven waar ik tot op de dag van vandaag nog heel veel aan heb. Alijda straalt rust uit die je automatisch overneemt.

client

Onze dochter van 14 kampt al langer met problemen van onzekerheid. Hierdoor is het een aantal jaar niet goed gegaan op school. Zij werd gepest. Zij liet onzekerheid gedrag zien, waardoor zij ook makkelijk te pesten viel. Na vele gesprekken op school, is ons door het de middelbare school waar ze op zit, geadviseerd hulp te zoeken. Het advies van de huisarts was een psycholoog, maar dat voelde voor ons niet goed. Wij zijn toen bij Alijda terecht gekomen. De rust die je daar voelt is heerlijk. Alijda is een lieve geduldige vrouw, die zich heel goed kan inleven. De eerste keer ging ik als ouder mee, en wat bleek: Mijn dochter en ik zaten veel te veel in elkaars energie. Als jong meisje ben ik zelf gepest en door de angst die ik voelde, droeg ik dat over op mijn dochter. Het was dus belangrijk dat wij uit elkaars energie gehaald werden. Dit deed Alijda door oefeningen, ieder van ons apart. Zo kwam de dag dat ik mijn dochter weer los kon laten, en zei kon zijn wie ze zelf is. Ik heb nu een dochter die een stuk sterker in haar schoenen staat, die opkomt voor zichzelf, en bovenal blij is. En met mij als moeder? Ik heb weer energie, doordat ik niet alle energie aan mijn dochter geef. Ik kan iedereen aanraden naar Alijda te gaan,

een trotse moeder

Bij Alijda voel je je meteen “ thuis” Door haar manier van luisteren heb je het gevoel dat je er echt toe doet. Ze maakt op een hele ontspannen en veilige manier contact en dat voelt al snel vertrouwd. Doordat het snel vertrouwd voelt kun je gemakkelijk de spiegels die ze voor houdt ,accepteren . Alijda luistert, vraagt door en vat samen waardoor ze snel blootlegt wat de kern is van het probleem. Samen ga je op zoek en maakt een soort reis en tijdens die reis komen allerlei vragen en inzichten op je pad ,die ze op een heldere manier weet te vertalen . Ik kan nu dank zij haar hulp en begeleiding inzien dat de kern van het omgaan met mijn kinderen vooral bij mij zelf ligt. Door zelfinzicht kan Ik me zelf en mijn patronen veranderen, waardoor er nu veel meer rust is in ons gezin, in mijn lijf en in mij leven. Het blijft noodzakelijk voor mij om regelmatig even mezelf een spiegel voor te houden en bewust te blijven van mijn gedrag, waardoor ik mezelf elke dag nog steeds ontwikkel. Het is dan ook fijn dat je ook een soort nazorg krijgt waardoor je permanent alert blijft op wie je werkelijk bent. En het geeft niet als het soms even niet lukt. Dan is Alijda er om je weer even op het goede spoor te helpen zodat je weer verder kunt met je reis. En de bestemming? Ik denk dat je altijd onder weg en in beweging blijft . Soms langzaam, soms sneller, soms alleen, soms met hulp ,maar in beweging blijven betekent ontwikkeling. En ontwikkeling , zelfinzicht en helemaal jezelf zijn maakt mij pas echt vrij.

Van een cliente

Op het werk hebben we een tweetal bijeenkomst gehad over Minfulness, na deze bijeenkomst merkte ik dat ik bepaalde dingen in een heel ander licht kon zien. Denk hierbij aan het ochtendritueel met kleine kinderen waar ik normaal na 3x mopperen echt boos werd, kon ik nu mijn rust bewaren en zag ik dat ze gewoon echt geen benul van tijd en haast hadden ’s ochtends.
Door een drukke baan, gezinsleven en sociaal leven merkte ik dat ik al onrustiger werd waardoor ik me moeilijk kon concentreren op dingen. Normaal kon ik dit oplossen met een uurtje of 2 sporten in de week maar ook dit lukte op een gegeven moment niet meer, toevallig kwam ik toen op facebook de Mindfulnesstraining van Alijda tegen. Nog steeds dacht ik het is een ver van mijn bed show maar toch begon er al meer door te komen van als ik het niet probeer weet ik ook niet of het gaat werken en dus uiteindelijk mezelf aangemeld wat ik doodeng vond.
De eerste bijeenkomst vond ik nog even heel erg spannend, wat voor groep zou ik treffen, was het echt wel wat voor mij, was het niet veel te zwevend voor me maar gedurende de bijeenkomst werd ik al meer gerustgesteld ja deze training zou mij weleens kunnen helpen. Thuis stond mijn man wel achter mijn besluit, als ik alleen maar niet dacht dat hij mee ging naar een bijeenkomst (dit moest natuurlijk helemaal niet). Maar na het lezen van het lesmateriaal gaf hij zelf aan dat dit zeker een gunstige training voor mij kunnen zijn.

Van een deelnemer aan de mindfulnesstraining