Methodieken

Pureset maakt gebruik van verschillende methodieken. Lees hieronder per methodiek meer informatie.

De Reversie Methode®

De Reversie Methode is ontwikkeld door Sylvia Roosendaal (Dreamchild). Het staat voor ‘het terugdraaien van de tijd’.

Kinderen spiegelen, dat weten we allemaal. Dat kinderen niet alleen gedrag spiegelen maar ook gevoelens, weten we niet allemaal. Gevoelens zijn niet altijd zichtbaar en onbewust gaat er soms meer in je om dan je denkt. Kinderen zijn gevoelige wezens en reageren primitief op wat jij uitstraalt, bewust of onbewust. Zo kan het zijn dat jouw kind gedrag vertoond wat een reactie is op jouw emoties. Als ouder ben je je daar niet altijd van bewust en is het belangrijk daarnaar op zoek te gaan zodat deze gevoelens geheeld kunnen worden waardoor jouw kind ook van gedrag mee zal veranderen.

De Reversie Methode maakt gebruik van de twaalf kernverlangens en het enneagram.

Twaalf kernverlangens staan voor een vorm van aandacht die jij als kind hebt gemist en het enneagram geeft weer wat voor verdediging jij je hebt aangewend om dit gemis te compenseren.

Het enneagram

Het Enneagram is een eeuwenoud model. De naam betekent in het Grieks zowel ‘negen punten’ als ‘beweging’. Het Enneagram beschrijft negen verschillende types mensen. Ze onderscheiden zich door patronen in hun denken, voelen en doen. Het Enneagram vertelt je iets over je zwakke en sterke punten en je drijfveren.

Innerlijk kind werk

Het innerlijk kind werk is een methode die wordt gebruikt om de pijnpunten uit jouw leven naar boven te halen. Het is een therapeutische werkvorm waarmee je meer inzicht krijgt in hoe je oude ervaringen nog doorwerken in het hier en nu. D.m.v oefeningen zoals geleide meditaties/ visualisaties kun je contact maken met je innerlijke zelf en daar helen waar het nodig is.

Emotioneel Evenwicht

Emotioneel Evenwicht, vaak afgekort tot EE, heeft veel raakvlakken met EFT (Emotional Freedom Techniques) en wordt toegepast om de gevoelswaarde van deze emotionele toestand, de gevoelswaarde van deze acute stress, omlaag te brengen. Hiervoor maken we onder andere gebruik van toegepaste Kinesiologie (spiertest) en acupressuurpunten.

Neuro-Linguïstisch Programmeren

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een model voor doelgerichte verandering, waarin de innerlijke beleving en het overdraagbaar maken van bijzondere menselijke vermogens centraal staan.

Mindfulness en meditatie (ook voor kinderen)

Mindfulness; bewuste aandacht op dit moment, zonder te oordelen en op een milde en vriendelijke manier.

Positieve effecten:

 • ontspanning ervaren in geest en lichaam
 • vergroten concentratie/ focus
 • verbetering leerprestaties
 • omgaan met emoties
 • verbetering nachtrust
 • stimulans zelfvertrouwen
 • meer verdraagzaamheid
 • zintuigen ontdekken
 • creativiteit ontwikkelen
 • betere samenwerking hersenhelften
 • ervaren dat je deel uitmaakt van een groter geheel
 • inzicht in jezelf!

Waarom meditatie bij kinderen?

Kinderlevens zijn druk en vol prikkels. Ook kinderen ‘moeten’ tegenwoordig al van alles. Met hun volle agenda is het goed om de juiste balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Veel kinderen zijn onrustig, druk en weten soms niet hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan. Door te mediteren brengen kinderen de aandacht naar zichzelf. Ze leren hun gedachten en lichaam tot rust en in balans te brengen. Door een plaatsje in jezelf te vinden waar je altijd rust kunt ervaren, zul je merken dat er steeds minder gedachten in je opkomen waardoor het een stuk rustiger wordt in je lijf en geest. In onze vroege kindertijd luisteren en reagereb we van nature meer vanuit ons hart. We zijn actief nieuwsgierig en leren met behulp van onze zintuigen. Deze openheid maakt dat je vanuit een creatieve, nieuwsgierigeen speelse houding technieken tot je neemt en verkent. Ook hebben kinderen de gave om vanuit het hier-en-nu in hun dagelijks leven toe te passen wat goed voelt. Dit sluit naadloos aan bij de hier-en-nu beleving vanuit meditatie. Verder staan kinderen vaak meer in verbinding met hun innerlijke kracht dan volwassenen omdat bij hen nog niet veel tijd is geweest om verdedigingsmechanismen op te bouwen. Om die verbinding open te houden is het vroeg aanleren van meditatietechnieken een mooie ingang.

 

Contact opnemen

4 + 3 =

Alijda de Jong

Bel: 06-24737344

Ervaringsverhalen

Pureset - Gezins en familiecoaching
Momenten... Je kunt zo graag willen...en je best blijven doen Maar soms komen er momenten Momenten uit het 'toen' een kind opvoeden doe je uit gevoel Je denkt dat je Lees verder...