Achtdaagse mindfulness training (MBSR)

In de achtdaagse mindfulness training wordt Oosterse mindfulness verbonden met Westerse psychologie. Duizenden mensen hebben de training gevolgd en uit vele wetenschappelijke publicaties is gebleken dat de achtdaagse mindfulnesstraining tot één van de meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot stressreductie.

Met aandacht leven en van de doe- in de zijnmodus

In ons dagelijks leven wordt ons doen en laten meestal gestuurd door de doe-modus. Met de doe-modus proberen we dingen te veranderen. Ze is gericht op het dichten van de kloof hoe de dingen zijn en hoe we vinden dat het zou moeten zijn. En we zijn eigenlijk nooit klaar. Dit houdt ons in doen, in de verandermodus.

Mindfulness verschuift de aandacht van de verandermodus naar de acceptatiemodus. Zijn met wat er is. Het gaat er niet alleen om wat je krijgt, maar vooral om hoe je ermee omgaat. Mindfulness betekent bewust aandacht geven in dit moment, zonder oordeel.

Minder stress meer genieten

Velen van ons worstelen met stress. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Ook jij kunt leren effectief om te gaan met stress. Stress wordt vaak veroorzaakt door onze geest die met het verleden of de toekomst bezig is. Mindfulness brengt je terug naar het hier en nu. In het hier en nu is er veelal geen stress. Met mindfulness kun je belemmerende gedachten, emoties en spanningen makkelijker loslaten.

Pureset biedt ook mindfulnesstraining èèn op èèn aan. Hiervoor worden dan de kosten van een sessie in rekening gebracht.

Aanmelden en meer informatie

8 + 1 =

Alijda de Jong

Bel: 06-24737344

Ervaringsverhalen

Pureset - Gezins en familiecoaching
Momenten... Je kunt zo graag willen...en je best blijven doen Maar soms komen er momenten Momenten uit het 'toen' een kind opvoeden doe je uit gevoel Je denkt dat je Lees verder...