Organisatieopstellingen

Er zijn veel overeenkomsten tussen Familie- en Organisatieopstellingen. De belangrijkste verschillen zijn:

  • Organisaties veranderen terwijl een familiesysteem onveranderlijk is.
  • Ouders geven het leven door aan kinderen – er is sprake van een vitale band.
  • Bij bedrijven gaat het om economische belangen – er is een zakelijke band.

De overeenkomst is dat zowel in families als in bedrijven er gebeurtenissen (Trauma’s) zijn die belemmerend kunnen werken. In beide situaties belemmeren deze blokkades het gezonde functioneren.

Tijdens een Organisatieopstelling wordt er bijvoorbeeld onderzocht waarom er stagnaties zijn in de ontwikkeling van de organisatie of waarom bepaalde problemen steeds terugkeren. Wat is bijvoorbeeld de oorzaak van blijvende spanningen tussen het management en het personeel, waarom lukt het niet om als één team visiegericht te werken, waarom is het ziekteverzuim zo hoog en waarom zijn zo veel collega’s zo ongemotiveerd?

Thema’s die wij regelmatig tegenkomen zijn gebrek aan leiderschap, ‘wij tegen zij’, afschuiven, nooit genoeg (geld), ‘het wil maar niet lukken’, vastgeroest, overwerk, diefstal, ‘steeds hetzelfde liedje’, ziekte en verloop.

Meer informatie aanvragen

15 + 9 =

Alijda de Jong

Bel: 06-24737344

Ervaringsverhalen

Pureset - Gezins en familiecoaching
Momenten... Je kunt zo graag willen...en je best blijven doen Maar soms komen er momenten Momenten uit het 'toen' een kind opvoeden doe je uit gevoel Je denkt dat je Lees verder...